Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιβραδύνεται η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας

Επιβραδύνεται η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Γερμανία, Ευρωζώνη,

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο φετινό επίπεδο, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της ανάπτυξης της οικονομίας της, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo, ο οποίος προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας σε 7.000 επιχειρήσεις, μειώθηκε στις 109,7 μονάδες από 110,4 τον Μάιο.

Από την έρευνα της εταιρείας Markit – που δημοσιοποιήθηκε χθες και δίνει ενδείξεις για την πορεία του μεταποιητικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών – προκύπτει μεγαλύτερη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας από ότι ανέμεναν οι αναλυτές και ύφεση της γαλλικής οικονομίας, τονίζοντας τη δυσκολία που έχει η Ευρωζώνη να διατηρήσει την ανάκαμψή της.

Ενώ η γερμανική κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας παραμένουν θετικές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βασίζεται σε χωρίς προηγούμενο μέτρα στήριξης για να ενισχύσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Η έκθεση του Ifo «υποδηλώνει ότι η γερμανική ανάκαμψη δεν θα επιταχυνθεί περαιτέρω, αλλά μπορεί αντίθετα να χάσει λίγο από την ορμή της», δήλωσε ο κ. Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Τα εγχώρια βασικά οικονομικά μεγέθη παραμένουν στέρεα. Αναμένουμε ισχυρά κέρδη στην απασχόληση, μία μεγάλη αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων που θα στηρίζεται στον χαμηλό πληθωρισμό και την ανθηρή κατασκευαστική δραστηριότητα για να στηρίξουν έναν ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης μόλις πάνω από το 2% το 2014 και το 2015».

Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 έναντι αύξησης μόνο 0,2% για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Σχετικά άρθρα