Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ωρολογιακή βόμβα τα ασφαλιστικά ταμεία: Μόνο 9 στους 100 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους

Ωρολογιακή βόμβα τα ασφαλιστικά ταμεία: Μόνο 9 στους 100 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ,

Ανησυχητικά είναι για τα ασφαλιστικά ταμεία τα στοιχεία για τους οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τα οποία προκύπτει ότι στα τέλη Μαΐου μόλις 9 στους 100 είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών τους.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 381.401 οφειλετών είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση μόλις οι 33.467.

Επιπλέον, από την επεξεργασία των στοιχείων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ που αφορούν στην πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύεται πως το 40% των οφειλετών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση δεν καταβάλουν τις δόσεις. Ο λόγος για το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ.

Στα τέλη Μαΐου στην «πάγια ρύθμιση» είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 196 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη Απριλίου οι οφειλές αυτές ήταν 176 εκατ. ευρώ.Βάσει των ίδιων στοιχείων στα τέλη Μαΐου στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 426 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη Απριλίου οι οφειλές αυτές ήταν 439 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας ήδη εξετάζει τη βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών με κύριο άξονα την αύξηση των δόσεων, κάτι που θα θέσει προς συζήτηση στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται νέο σχέδιο με στόχο την είσπραξη 13,5 δισ. ευρώ μέσω της αύξησης του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής από 48 σε 72.

Μάλιστα, εξετάζεται οι οφειλές που θα κεφαλαιοποιηθούν να αφορούν μέχρι και τον Μάιο 2014.

Σχετικά άρθρα