Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xαρίτσης Αύξηση της απασχόλησης με ρυθμό ρεκόρ σε βιομηχανία και μεταποίηση

Xαρίτσης Αύξηση της απασχόλησης με ρυθμό ρεκόρ σε βιομηχανία και μεταποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης,

Τα στοιχεία της IHS Markit που δείχνουν την αύξηση της απασχόλησης με ρυθμό ρεκόρ τον Μάρτιο στην βιομηχανία και τη μεταποίηση στην Ελλάδα, αναδεικνύει με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, κάποια από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο δελτίο της Markit για την Ελλάδα:

· Όγδοη συνεχής αύξηση των νέων παραγγελιών, οι οποίες ενισχύθηκαν από την έντονη ζήτηση των πελατών

· Μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων προμηθειών που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο 2000.

Για τα νέα θετικά στοιχεία, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Alex Gill, οικονομολόγου της IHS Markit, ο οποίος καταρτίζει την έρευνα του ελληνικού Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών PMI:

«Ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας κατέγραψε άλλον έναν έντονο κύκλο ανάπτυξης τον Μάρτιο, παρότι ο ρυθμός εξασθένησε ελαφρώς σε σύγκριση με το υψηλό ρεκόρ που καταγράφηκε σε διάστημα πολλών ετών τον προηγούμενο μήνα. Οι νέες παραγγελίες εξακολούθησαν να αυξάνονται με ισχυρούς ρυθμούς, τόσο από τις αγορές του εσωτερικού όσο και από το εξωτερικό, γεγονός το οποίο οδήγησε σε περαιτέρω έντονη αύξηση της παραγωγής».

Ο κ. Gill σημειώνει: «Η πιο ενθαρρυντική ίσως ένδειξη, ήταν η άνοδος ρεκόρ της απασχόλησης. Η τελευταία τιμή έρχεται να επισφραγίσει την ήδη υπάρχουσα τάση αύξησης των θέσεων εργασίας που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο, γεγονός το οποίο ευελπιστούμε να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του επίσημου ποσοστού ανεργίας, το οποίο διαμορφώθηκε στο 20,8% τον περασμένο Δεκέμβριο».

Σχετικά άρθρα