Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γάλλος πρέσβης: Η Ελλάδα βγαίνει τον Αύγουστο από τα μνημόνια

Ο Γάλλος πρέσβης: Η Ελλάδα βγαίνει τον Αύγουστο από τα μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Κριστόφ Σαντεπί, Μνημόνιο, Τουρκία,

Ο Γάλλος πρέσβης μίλησε ξεκάθαρα για τη θέση του αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα βγει τον Αύγουστο από το τρίτο πρόγραμμα χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, μιλώντας στον Κώστα Λασκαράτο και στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας», αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι «πρoφανώς», πρέπει να μπει ένα τέλος και εξήγησε ότι «το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, επίσης για τη Γαλλία και για την Ευρώπη».

Υπενθύμισε τη σαφή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «διάλογος και συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη».

Στο ζήτημα της οικονμίας, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει τον Αύγουστο από το γ’ πρόγραμμα εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης.

Έκανε λόγο για αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, «έχουμε ξανά ανάπτυξη» είπε και σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται».

Ο κ. Σαντεπί σημείωσε πως η λέξη κλειδί από τον Αύγουστο και μετά θα είναι η εμπιστοσύνη, καθώς θα πρέπει οι Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποφασίζουν εκείνοι για τις μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στο χρέος είπε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, μίλησε για την σημαντική παρουσία των γαλλικών εταιρειών οι οποίες όπως είπε απασχολούν 13.000 υπαλλήλους στη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα