Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καρφιά» από το υπουργείο Οικονομικών για το πρωτοσέλιδο των «Νέων»

«Καρφιά» από το υπουργείο Οικονομικών για το πρωτοσέλιδο των «Νέων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το “1-2-3” του “θεωρήματος” που επικαλείται στο σημερινό της (30/3/2018) πρωτοσέλιδο η εφημερίδα “Τα Νέα“, όπως και το πόνημα στο εσωτερικό του εντύπου θύμισαν ευθύς αμέσως το τραγουδάκι “1-2-3 ωπ! Το ‘ριξα στο σορολόπ” (Μαμαγκάκης, 1968)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, προσθέτοντας πως «τσάμπα το μελάνι».

Το δημοσίευμα αναφέρει στον τίτλο του «Ο Τσακαλώτος διαφοροποιείται ανοικτά από τις επιλογές Τσίπρα – Το θεώρημα του Ευκλείδη». Και στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας γράφει «Η λεπτή κόκκινη γραμμή του Ευκλείδη – Ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και η ομάδα των 53, της οποίας είναι επικεφαλής, έχει διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών «η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι εκείνο ήταν χαριτωμένο και ενέπιπτε στην ελαφρολαϊκή κουλτούρα της εποχής. Ενώ αυτή η δημοσιογραφία είναι παραπλανητική και εμπίπτει στην πολιτική υποκουλτούρα της δικής μας εποχής. Ίδια με εκείνη που συνόδευε την αποτυχημένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά, μόλις μία ημέρα πριν».

Μάλιστα, οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν παράλληλα ότι «με την ευκαιρία, θυμίζουμε στα “Νέα” και στους πολιτικούς τους φίλους την περσινή μας συλλογή από πρωτοσέλιδα, επί του ιδίου θέματος, και το πολιτικά χαμένο μελάνι που ξόδεψαν».

Η εν λόγω «συλλογή» (14/4/2017) που παρατίθεται από το υπουργείο έχει ως εξής:

«Περί παραλλαγών.

Οι παραλλαγές σε ένα θέμα έχουν αξία μόνο στην τέχνη. Ειδικά στην μουσική με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνες στο μουσικό θέμα του 16ου αιώνος, La Folia (Η παραφροσύνη).

Στη δημοσιογραφία πάλι, η καθ’ εκάστην και αργία επανάληψη του ίδιου “τροπαρίου”, υποδηλώνει είτε σκοπιμότητα είτε ανεπάρκεια. Στη χειρότερη περίπτωση και τα δύο.

Πρόσφατα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας “Τα Νέα”:

*23 Φεβρουαρίου: Η εκκωφαντική σιωπή του Ε. Τσακαλώτου/ Αναταράξεις σε κυβέρνηση και κόμμα.

*24 Φεβρουαρίου: Τσακαλώτος: “Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης”.

*9 Μαρτίου: “Ρωτήστε τον κύριο Τσακαλώτο”. Η διφορούμενη απάντηση του κ. εκπροσώπου αποκάλυψε την κρίση στις σχέσεις Μαξίμου με τον ΥΠΟΙΚ.

*17 Μαρτίου: Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί τόσο πιθανό το να κλείσει η αξιολόγηση όσο ένα ραντεβού με τη Σκάρλετ.

*31 Μαρτίου: Νυχτερινή εμπλοκή… Μάλτα γιοκ/ Διαφωνία Τσίπρα-Τσακαλώτου και επιστολή στους δανειστές.

*14 Απριλίου: Σύμφωνο διαζυγίου/ Η δοκιμασία διαρκείας Μαξίμου-υπουργού Οικονομικών».

Σχετικά άρθρα