Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το δολάριο υποτιμάται, οι αμερικανικές εξαγωγές «ανεβαίνουν» και ο Νοβότνι ανησυχεί

Το δολάριο υποτιμάται, οι αμερικανικές εξαγωγές «ανεβαίνουν» και ο Νοβότνι ανησυχεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολάριο, Έβαλντ Νοβότνι, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Ανησυχία για προσπάθεια της Ουάσιγκτον να ασκήσει «πολιτική επιρροή» στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών εξέφρασε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης, Έβαλντ Νοβότνι, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τους φόβους αυτούς συμμερίζεται συνολικά το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Εμείς στην ΕΚΤ είμαστε σαφώς ανήσυχοι για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να επηρεάσουν πολιτικά την συναλλαγματική ισοτιμία (ευρώ/δολαρίου)» δήλωσε ο κ. Νοβότνι σε σημερινή συνέντευξή του στο αυστριακό δίκτυο ORF, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός και σίγουρα θα είναι ένα θέμα, που θα τεθεί επί τάπητος στην επικείμενη Σύνοδο του G20» συμπλήρωσε.

Η Σύνοδος θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα στην Αργεντινή.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Αυστριακός αξιωματούχος της ΕΚΤ εξαπολύει πυρά κατά της Ουάσινγκτον.

Τον περασμένο μήνα είχε και πάλι ευθέως εγκαλέσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι ασκεί σκοπίμως πιέσεις στο δολάριο.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί 2% από τις αρχές του έτους, ύστερα από «βουτιά» 10% το 2017, γεγονός που προσφέρει πολύτιμο στήριγμα στις αμερικανικές εξαγωγές.

Σχετικά άρθρα