Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Δεν παίρνετε τις δόσεις αν δεν εκπληρώσετε τα προαπαιτούμενα

Eurogroup: Δεν παίρνετε τις δόσεις αν δεν εκπληρώσετε τα προαπαιτούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γκίκας Χαρδούβελης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο,

Η ικανοποίηση των προαπαιτούμενων αποτελεί την βασική προϋπόθεση, προκειμένου να εκταμιευθούν οι δύο δόσεις ύψους δύο δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο οποίος, όμως, διατήρησε την ανωνυμία του.

Όπως τόνισε οι δύο δόσεις που εκκρεμούν, έκαστη ενός δισ. ευρώ – συνδέονται με την υλοποίηση έξι προαπαιτούμενων δράσεων, προϋπόθεση για την οποία σας έχουμε ήδη γράψει από την Κυριακή.

«Περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαΐου. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος του Ιουνίου», ανέφερε, ενώ υποστήριξε ότι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, η οποία συνδέεται με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «δεν θα ξεκινήσει, αν προηγουμένως η Ελλάδα δεν έχει ικανοποιήσει τα δώδεκα προαπαιτούμενα».

Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης θα είναι εύκολες και θα κυλήσουν ομαλά και γρήγορα και ανέφερε ότι τον Ιούλιο θα μεταβεί στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας.

Εξάλλου, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 19 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, παρουσία της Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο νέος Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα παρουσιάσει τις πολιτικές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας.

Και πρόσθεσε ότι το Eurogroup αναμένει με «ανυπομονησία» να δει τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού.

Σχετικά άρθρα