Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι νέες εισφορές στο ΙΚΑ – Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα

Οι νέες εισφορές στο ΙΚΑ – Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιδόματα, ΙΚΑ, Οικογενειακό Επίδομα,

Εγκύκλιο με αναλυτικούς πίνακες με τα νέα ποσοστά εισφορών προς το ΙΚΑ, κατά Κλάδο Ασφάλισης εξέδωσε το ΙΚΑ προκειμένου να διευκολύνει λογιστές και υπηρεσίες να αναπροσαρμόσουν τις καταβολές τους βάσει των νέων ποσοστών που διαμορφώνονται από την 1η Ιουλίου και μετά.

Συγκεκριμένα, από 1/7/2014 καταργούνται η εισφορά 1% που κατέβαλε ο εργοδότης και ο ασφαλισμένος αντίστοιχα, υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) καθώς και η ειδική εισφορά 1% που κατέβαλε ο εργοδότης υπέρ Στράτευσης για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Επίσης, από την ίδια ημερομηνία προβλέπεται η κατάργηση του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του και αυτό γιατί με την κατάργηση των εισφορών, κόβονται και οι αντίστοιχες παροχές που καλύπτονταν από τους συγκεκριμένους πόρους.

Ειδικά για το 2014, τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50% και θα καταργηθούν από το 2015.

Παράλληλα, από 1/7/2014 οι πόροι του ΛΑΕΚ που αποτελούν πόρους του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) διαμορφώνονται από ποσοστό 0,81% σε ποσοστό 0,46% ως εξής:

α) Εργοδοτική εισφορά 0,24% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε.).

β) Εργοδοτική εισφορά 0,12% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α.).

γ) Εισφορά εργαζομένου 0,10% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α.) .

Τέλος, από 1/7/2014 το ποσοστό της εισφοράς που καταβάλει ο εργοδότης υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας σε χρήμα μειώνεται από 0,80% σε 0,25%.

Σχετικά άρθρα