Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Ανδρεάδης: Οι τιμές δεν αλλάζουν με εντολή κανενός

Α. Ανδρεάδης: Οι τιμές δεν αλλάζουν με εντολή κανενός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ανδρεάδης, Αντώνης Σαμαράς, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,

Απορρίπτει το αίτημα του πρωθυπουργού για παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με στόχο να συγκρατηθούν οι τιμές στα ξενοδοχεία και γενικότερα στην τουριστική αγορά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ως γνωστόν χθες ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ανδρεάδη και του συνέστησε να παρέμβει στα μέλη του Συνδέσμου προκειμένου να ρίξουν τις τιμές, για να συνεχίσει να πηγαίνει καλά ο τουρισμός.

Μάλιστα πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός μίλησε σε σκληρή γλώσσα.

Προφανώς , όμως, η παρέμβαση του δεν είχε αποτέλεσμα καθώς ο Ανδρέας Ανδρεάδης , μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι , δήλωσε ότι «οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του ΣΕΤΕ, ούτε κανενός, δεν μπορούμε να παραβιάσουμε αυτό τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας».

Σε ότι αφορά στο χθεσινό τηλεφώνημα που διέρρευσε ότι δέχτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «προφανώς υπάρχουν επικοινωνίες με την κυβέρνηση».

Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου, αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΤΕ δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ωστόσο και στους κύκλους των επιχειρηματιών –εκτός τουρισμού- υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Ανδρεάδη. Ας μην ξεχνάμε ότι είχε κατηγορηθεί από μικρομεσαίους επιχειρηματίες , ως ένας από τους κουκουλοφόρους της τρόικας που συμβούλευαν για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την εξαθλίωση των μισθών των εργαζομένων. Μάλιστα οι κακές γλώσσες της αγοράς αναρωτιούνται αν οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων γίνονται για να αυξηθούν οι μισθοί των 300 ευρώ και κάτω που παίρνουν οι εισαγόμενοι – εκπαιδευόμενοι που εργάζονται στα ξενοδοχεία.

Πάντως ο κ. κ. Ανδρεάδης παραδέχτηκε στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10%. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές… Σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν πρέπει αυτές που πρέπει να είναι. Η αύξηση που είχαμε, σημειώθηκε κυρίως στην Αθήνα, που όμως είχε φτάσει σε επίπεδα στο μισό πριν την κρίση. Υπάρχουν κακές περιπτώσεις, αλλά ο μέσος όρος έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής».

Παράλληλα δήλωσε ότι ο τουρισμός πάει εξαιρετικά με στοιχεία που δείχνουν αύξηση ρεκόρ 20% στο πεντάμηνο για τις αφίξεις λέγοντας πως: «Ας μη γκρινιάζουμε για τη θεαματική επιτυχία της χώρας που δημιουργεί 5.000 νέες θέσεις εργασίας… Είχαμε αφίξεις 20 εκατ. τουριστών το 2013, θα έχουμε 24 εκατ. τουρίστες το 2017 έναντι του αρχικού στόχου για το 2021, και 19 δισεκ. ευρώ άμεσα έσοδα».

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο Σύνδεσμος συστήνει στα μέλη του αύξηση που δεν θα υπερβαίνει το 3 με 4% το 2015, αλλά και να προσεχθεί η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής. «Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλήνων και ξένων τουριστών γιατί το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις» επανέλαβε, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση 10% στον εσωτερικό τουρισμό.

Σχετικά άρθρα