Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιθανή παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Πιθανή παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Φορολογικές Δηλώσεις, Χάρης Θεοχάρης,

Σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου θα οδηγηθεί -όπως όλα δείχνουν- το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα μεταβληθούν και οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, η αδυναμία των φοροτεχνικών γραφείων να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς και το ότι, μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί μόλις το 35% αυτών αναγκάζουν τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσουν κατά ένα μήνα τις προθεσμίες για την ηλεκτρονική κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Η καθυστέρηση, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετές αλλαγές της νομοθεσίας (για τη φορολόγηση των ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών) δεν είχαν διορθωθεί μέχρι και τις 15 Μαΐου. Πλέον, οι διορθώσεις αυτές έχουν περάσει στο έντυπο Ε1, με αποτέλεσμα να μπορούν και οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μικροκαταθέτες να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους.

Σχετικά άρθρα