Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Εμμονή στις πολιτικές λιτότητας

Μέρκελ: Εμμονή στις πολιτικές λιτότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Λιτότητα, Μάριο Ντράγκι,

Εμμένει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών της Ευρωζώνης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, γεγονός που μεταφράζεται ως συνέχιση των πολιτικών λιτότητας.

Σε δηλώσεις που προέβη μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση και τόνισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ είναι πολύ σημαντικό να προσανατολιστεί η συζήτηση στην Ε.Ε. στους στόχους που θα πρέπει να επικεντρωθεί η ευρωπαϊκή πολιτική στα προσεχή πέντε χρόνια προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. αλλά και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε αντίθετα να σχολιάσει το περιεχόμενο των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την ΕΚΤ, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι Γερμανοί αρθρογράφοι επέκριναν έντονα τα μέτρα αυτά, εκτιμώντας πως αντιβαίνουν στα συμφέροντα των αποταμιευτών της χώρας.

Σχετικά άρθρα