Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσημη ανακοίνωση: Ο Στουρνάρας νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Επίσημη ανακοίνωση: Ο Στουρνάρας νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Προβόπουλος, Τράπεζα της Ελλάδος,

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, από τις 20 Ιουνίου θα είναι ο νέος διοικητής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, την Τρίτη 10 Ιουνίου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συμβολή του στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Προβόπουλο ότι θα τον διαδεχθεί ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την πρόταση του Γενικού συμβουλίου για τον νέο διοικητή έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας».

Σχετικά άρθρα