Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζει το ΓΣ της Τράπεζας της Ελλάδος για το νέο Διοικητή

Συνεδριάζει το ΓΣ της Τράπεζας της Ελλάδος για το νέο Διοικητή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Προβόπουλος, Ελένη Λουρή Δενδρινού, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μάριο Ντράγκι,

Συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος για την επιλογή νέου διοικητή και υποδιοικητή, στις θέσεις του Γιώργου Προβόπουλου και της Ελένης Λουρή Δενδρινού αντίστοιχα, των οποίων η θητείες λήγουν εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Προβόπουλο χθες, Τρίτη, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συμβολή του στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Προβόπουλο ότι θα τον διαδεχθεί ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να μετακινηθεί στην ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας εδώ και καιρό, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε πεισθεί ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Γιώργος Προβόπουλος. Τελικά όμως άλλαξε γνώμη μετά την επιλογή Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, τις οποίες φέρεται να μετέφερε και στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε συνάντηση που είχαν χθες.

Ο κ. Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι ενδεχόμενη τοποθέτησή του στη θέση του νέου Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος από την κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας διορίζονται για μία εξαετία, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Γενικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Σχετικά άρθρα