Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΑΑΔΕ κρεμάει στα «μανταλάκια» τα ονόματα 8.200 μεγαλοφειλετών για χρέη στα Ταμεία

Η ΑΑΔΕ κρεμάει στα «μανταλάκια»  τα ονόματα 8.200 μεγαλοφειλετών για χρέη στα Ταμεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, Χρέη στο Δημόσιο,

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα ονόματα 8.200 μεγαλοφειλετών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για χρέη στα ταμεία,  άνω των 150.000 ευρώ έκαστος.

Μοναδική περίπτωση, όπως αναφέρουν τα www.dikaiologitika.gr να μην δημοσιοποιηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα ονόματα των μεγαλοφειλετών είναι να προκύψει καθυστέρηση με το ζήτημα της φορο – λοταρίας, που επίσης έχει αναληφθεί από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη λίστα υπάρχουν περίπου 2.000 φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα είναι νομικά πρόσωπα.

Η οφειλή που έχουν δημιουργήσει φτάνει τα 9 δισ. ευρώ (5 δισ. ευρώ αρχικό κεφάλαιο και 4 δισ. ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις). Πρόκειται για οφειλή που έχει εντοπιστεί από το σύστημα του ΚΕΑΟ το λιγότερο εδώ και ένα έτος και παρά τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί, οι οφειλέτες δεν έχουν ανταποκριθεί σε καμία διαδικασία εξόφλησης (εφάπαξ ή σε δόσεις μέσω ρύθμισης).

Με δεδομένο ότι από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι η συνολική οφειλή προς τα Ταμεία έχει ανέλθει στα 30,52 δισ. ευρώ, γίνεται σαφές ότι οι μεγαλοφειλέτες που θα δημοσιοποιηθούν έχουν συγκεντρώσει σχεδόν το 1/3 αυτής.

Αν μάλιστα προστεθεί το στοιχείο ότι στο μητρώο του ΚΕΑΟ υπάρχουν πια 1.187.895 οφειλέτες, είναι ξεκάθαρο ότι ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτούς, περίπου 8.200, έχουν συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό οφειλής, 9 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα