Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις του προϋπολογισμού – Αν επιτευχθούν έξοδος από τα μνημόνια

Μίχαλος: Υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις του προϋπολογισμού – Αν επιτευχθούν έξοδος από τα μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Κρατικός Προϋπολογισμός, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2018 για ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ είναι υπεραισιόδοξη, καθώς και αυτός ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν εξαντλήσει πλέον τη φοροδοτική τους ικανότητα.

Εάν όμως ο στόχος τελικά επιτευχθεί, που όλοι ευχόμαστε, τότε πραγματικά θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να βγει από τη στενωπό των μνημονίων και να ακολουθήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στην προσέλκυση και δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων.

Δημιουργεί, επίσης, συγκρατημένη αισιοδοξία η πρόβλεψη ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μάλιστα θα αποφέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ, όπως επίσης και η αναφορά στον προϋπολογισμό για νέα έξοδο στις αγορές.

Είναι η πλέον κρίσιμη αλλά και κατάλληλη περίοδος -καθώς φαίνεται ότι οι δανειστές έχουν σταματήσει να δυναμιτίζουν τις προσπάθειες της χώρας- να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και να προχωρήσει επιτέλους η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που άλλωστε αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας δε θα πάψουμε να φωνάζουμε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι στην εξόντωση συνεπών φορολογουμένων πολιτών και επιχειρήσεων».

Σχετικά άρθρα