Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ψήφος εμπιστοσύνης” από Fitch για την ελληνική και πορτογαλική οικονομία

“Ψήφος εμπιστοσύνης” από Fitch για την ελληνική και πορτογαλική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Ομόλογα, Οικονομική Ανάπτυξη, Οίκος Fitch, Ομόλογα, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, Πορτογαλία, Τράπεζες,

Οι βελτιωμένες προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αναζήτηση των επενδυτών για αποδόσεις, έχoυν ανανεώσει το ενδιαφέρον για καλυμμένα ομόλογα από τις χώρες αυτές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

«Οι ελληνικές και οι πορτογαλικές τράπεζες εκμεταλλεύθηκαν τη θετική δυναμική της αγοράς και χρηματοδοτήθηκαν από τις κεφαλαιαγορές με δημόσιες εκδόσεις, που διευκολύνθηκαν από τη διπλή φύση των καλυμμένων ομολόγων», σημειώνει ο οίκος.

Τα τέσσερα ελληνικά προγράμματα αξιολογούνται από τον Fitch στο επίπεδο της οροφής του αξιόχρεου για την Ελλάδα “Β” και τα τρία από αυτά έχουν θετικές προοπτικές.

Αυτό αντανακλά τις θετικές προοπτικές για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο “B-” της Ελλάδας και την ισχυρή προστασία που προσφέρεται από την ελάχιστη συμβατική υπερενεχυρίαση 25%.

Τα τέσσερα πορτογαλικά προγράμματα αξιολογούνται από τον Fitch μεταξύ “BBB+” και “A”, χαμηλότερα από την οροφή του αξιόχρεου “A+” της Πορτογαλίας.

Σχετικά άρθρα