Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ μπορεί να “πυροδοτήσει” εξελίξεις στο επενδυτικό τοπίο

Μίχαλος: Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ μπορεί να “πυροδοτήσει” εξελίξεις στο επενδυτικό τοπίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΕΒΕΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Οικονομική Ανάπτυξη,

Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος «τις συναντήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ», καθώς μπορούν να «πυροδοτήσουν εξελίξεις στο επενδυτικό τοπίο».

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», δεν παρέλειψε να τονίσει πως σε αυτή τη χρονική συγκυρία «χρειάζεται η μέγιστη προσπάθεια», με την ελληνική αγορά να «αναμένει το “Greece is Back”, που περιέγραψε ο πρωθυπουργός», ενόψει και των επισκέψεων που θα ακολουθήσουν από κλιμάκια πολιτικών «αλλά και, πολύ σημαντικότερο», επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ στο άμεσο διάστημα.

Τέτοιες επισκέψεις έχουν λάβει χώρα «και προ της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Μίχαλος, ενώ χαρακτήρισε ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση «τη δημιουργία της -ανακοινωθείσας μέσα από τις συναντήσεις στις ΗΠΑ και στον Λευκό Οίκο- ειδικής Task Force, που θα έχει ως στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδυτικών κινήσεων.

Μια ομάδα που θα πρέπει να υπάρχει, καθώς θα συντονίζει τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν σε συνδυασμό και με τις προσδοκίες που έχουν οι Αμερικανοί ή Έλληνοαμερικανοί επενδυτές και στην οποία προσδοκάται η ΚΕΕΕ να έχει ενεργό ρόλο».

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε επιπλέον και στο γεγονός ότι η ΚΕΕΕ έχει ήδη δεχτεί «εκπροσώπους επιχειρήσεων και, το σημαντικότερο, παραγωγικών επενδύσεων», σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ τόνισε πως «πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να μειωθεί η ανεργία σε εφικτά επίπεδα, κάτι που θα έρθει μόνο μέσα από παραγωγικές επενδύσεις, επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν την προστιθέμενη αξία και έτσι θα επανέλθει η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης με σταθερό τρόπο».

Πρόκειται δε για μια εξέλιξη που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα λάβει ευκολότερα σάρκα και οστά από τη στιγμή που η κυβέρνηση «σε συνεννόηση και με τους θεσμούς ενεργήσει ώστε να δούμε μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης αλλά και -το σημαντικότερο για οποιονδήποτε επενδυτή είτε εγχώριο, είτε ξένο- αντιμετώπιση της πολυνομίας και της αργής απόδοσης της δικαιοσύνης».

Σχετικά άρθρα