Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών: 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα

Ξεκινά η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών: 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Λοταρία, Πιστωτικές Κάρτες, Πιστωτική Κάρτα, Υπουργείο Οικονομικών,

Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση, από την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου για τη διενέργεια του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

Πρόκειται για την λοταρία που θα διενεργεί σε μηνιαία βάση το υπουργείο Οικονομικών με βάση λαχνούς που θα προκύπτουν απο τις συναλλαγές των φορολογουμενων μέσω πλαστικού χρήματος.

Η λοταρία θα διανείμει κέρδη 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογουμενους κάθε μήνα.

Αρμόδια Διεύθυνση για τη διενέργεια των κληρώσεων ορίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων είναι τα εξής:

Α) Η αρμόδια Υπηρεσία μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα.

Στο τέλος του μήνα πραγματοποιούνται κληρώσεις που διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Β) Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από τη μία να λαμβάνονται υπόψη όλες οι συναλλαγές, από την άλλη πλευρά να δίνονται κίνητρα για συναλλαγές που θεωρούνται μικρής αξίας.

Γ) Οι κληρώσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί νικητές που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Δ) Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα.

Ε) Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

Σχετικά άρθρα