Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανάχωμα” στην ανεργία: Τουλάχιστον 250.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015

“Ανάχωμα” στην ανεργία: Τουλάχιστον 250.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, ΕΛΣΤΑΤ, Εργασία, Θέσεις Εργασίας, Θεσσαλία, Κοινωφελής Εργασία, Μισθωτή Εργασία, Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, Προγράμματα Καταπολέμησης Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, Υπουργείο Εργασίας,

Με τους δημάρχους της περιφέρειας Θεσσαλίας συναντήθηκε το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με θέμα συζήτησης τα προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωφελούς εργασίας.

Η κ. Αντωνοπούλου σε δηλώσεις της σχετικά με την αγορά εργασίας στη χώρα σημείωσε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούλιο, έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνοντας πως περίπου οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και οι άλλες μισές είναι πλήρους απασχόλησης.

“Φρένο στην ανεργία”

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «βάλαμε φρένο στην καταστροφή που είχε δημιουργηθεί και αυξανόταν».

Σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας των δήμων, η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε πως «όλοι οι δήμοι έχουν καταλάβει πως τα προγράμματα αυτά είναι για να υποστηρίζουν τους ανέργους», σημειώνοντας πως η κοινωφελής εργασία «συνδέει τους ανέργους με έργα που υλοποιεί ο δήμος τα οποία να αποδίδουν το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός σημείωσε πως το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «είναι μια απάντηση και όχι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, καθώς δίνει δυνατότητα στους ανέργους να απασχοληθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους δήμους να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ως απάντηση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού».

Σχετικά άρθρα