Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποσό ρεκόρ 2 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα

Ποσό ρεκόρ 2 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bέρνερ Χόγιερ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,

Το ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ μπορεί να φθάσει φέτος η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ο Βέρνερ Χόιερ σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Βέρνερ Χόιερ αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχει στην υπογραφή μιας χρηματοδοτικής συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που καταγράφει η Ομάδα Επενδύσεων για την Ελλάδα της ΕΤΕπ και θα εγκαινιάσει τα νέα και αναβαθμισμένα γραφεία του ομίλου.

Μιλώντας για την επενδυτική δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επισήμανε πως η μεγαλύτερη ανάκαμψη παρατηρείται στη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα της χρηματοδότησης που έχει τη στήριξη του ΕΤΣΕ.

«Η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η θυγατρική μας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, κάνει σπουδαία δουλειά στην Ελλάδα, παρέχοντας προγράμματα εγγυήσεων στις τράπεζες, και πάλι για να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ΕΤαΕ επίσης εργάζεται, με ρυθμούς ρεκόρ για να θέσει σε εφαρμογή την πρωτοβουλία Equifund, η οποία θα προσφέρει, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το απαραίτητο μετοχικό κεφάλαιο για τις μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν».

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του «ότι η επένδυσή μας ύψους 180 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (σίγουρα ένας καθοριστικός παράγοντας στην προσπάθεια να προσελκύσει και να διατηρήσει τους πιο ικανούς επιστημονικούς ερευνητές στην Ελλάδα) αρχίζει να αποδίδει καρπούς με την ανακοίνωση του πρώτου γύρου υποτροφιών διδακτορικού που θα επωφεληθούν από τα χρήματα της ΕΤΕπ», και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό το έργο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σημειώνεται πως ο Βέρνερ Χόιερ είναι ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και το όνομά του συζητείται ως υποψήφιος διάδοχος του Β. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα