ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοίγουν 50.000 θέσεις εργασίας σε φορείς του δημοσίου

Ανοίγουν 50.000 θέσεις εργασίας σε φορείς του δημοσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοινωφελής Εργασία, Υπουργείο Εργασίας,

Μέσα στο καλοκαίρι, αρχές Σεπτέμβρη το αργότερο, αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του οποίου θα προκηρυχθούν 50.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, όπως άλλωστε και το αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιήθηκε το 2013, μέσω του οποίου απασχολήθηκαν 49.761 ωφελούμενοι.

Η πρόσληψη γίνεται συνήθως για διάστημα πέντε μηνών. Η αμοιβή είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ανήκουν τουλάχιστον σε μία από τις πέντε κατηγορίες που ορίζει το πρόγραμμα, οι οποίες έχουν ως εξής:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι ηλικίας 18 έως 29 ετών.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σχετικά άρθρα