Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ρύθμιση: Σε 48 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία

Νέα ρύθμιση: Σε 48 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μαυραγάνης, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Τρόικα, Υπουργείο Οικονομικών,

Να αυξήσει τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία από 12 σε 48 τουλάχιστον σχεδιάζει η Κυβέρνηση, μία ρύθμιση που θα αφορά πρωτίστως μισθωτούς και συνταξιούχους.

Στο οικονομικό επιτελείο, μάλιστα, επικρατεί η άποψη πως η τρόικα δεν μπορεί παρά να βάλει νερό στο κρασί της ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένων των απογοητευτικών στοιχείων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αυξάνονται επικίνδυνα μήνα με το μήνα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζει πως «πρέπει να κάνουμε κάτι για να πάρει ο κόσμος ανάσα, τώρα», και δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το μήνυμα της κάλπης προς την κυβέρνηση αλλά κυρίως για τα νεότερα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αναδεικνύουν τον απόλυτο εφιάλτη των φορολογουμένων.

Στο τέλος Απριλίου 3.344.246 φορολογούμενοι, περισσότεροι από ένας στους τρεις, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία. Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2014 δε, είχαν ήδη στο τέλος Απριλίου σκαρφαλώσει στα 4,323 δισ. ευρώ και εκτιμάται πως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 62 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευτεί έως το τέλος του 2013.

«Αν έχουμε ξεκινήσει έτσι από τις αρχές του έτους, τι θα γίνει όταν από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να τρέχουν οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος και το φόρο ακινήτων» αναρωτιέται φωναχτά άλλο στέλεχος της Καραγιώργη Σερβίας.

Κατά τις πληροφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έχει εισηγηθεί ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πρωθυπουργό να υπάρξει νέα γενναία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι 48 δόσεις, φαντάζουν για ορισμένες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας το μίνιμουμ που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα, αν και δεν λείπουν και οι πιο φιλόδοξοι που θέτουν τον πήχη στις 100 δόσεις.

Το τελευταίο σενάριο, για αυτούς που έχουν διαπραγματευτεί με την τρόικα στο παρελθόν φαντάζει ανέφικτο. «Γενικά δεν θέλουν να συζητούν για νέες αλλαγές στην πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό μας έδειξαν στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις».

Σχετικά άρθρα