Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα ύψη η φοροδιαφυγή στα νησιά: Δεν κόβουν αποδείξεις 7 στις 10 επιχειρήσεις

Στα ύψη η φοροδιαφυγή στα νησιά: Δεν κόβουν αποδείξεις 7 στις 10 επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποδείξεις, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Ελληνικά Νησιά, Φοροδιαφυγή,

Πώς να κόψει αποδείξεις γνωστό κλαμπ της Σαντορίνης, αφού δεν είχε καν ταμειακή μηχανή! Το γεγονός όμως αυτό έβαλε σε εγρήγορση τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Και μέσα σε αυτό το γεγονός έρχονται να προστεθούν τα νούμερα της φοροδιαφυγής, αφού η παραβατικότητα σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων που έγιναν έλεγχοι, του Αγίου Πνεύματος, διαπιστώθηκε παραβατικότητα που φθάνει το 70% !

Σκοπός της ΑΑΔΕ είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές, ώστε να μειωθεί αν όχι να ανακοπεί το πρωτοφανές κύμα μικρομεσαίας φοροδιαφυγής. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση πέρα από τα εκρηκτικά ποσοστά παραβατικότητας είναι το θράσος κάποιων επιτηδευματιών.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους του τριημέρου, η λογική της μη έκδοσης αποδείξεων, ακόμα και σε κατάμεστα κέντρα διασκέδασης, είναι… ξεπερασμένη, αφού υπήρξε club που δεν είχε καν ταμειακή μηχανή.

Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης η επιχείρηση

Η επιχείρηση εντοπίστηκε στο Ακρωτήρι Σαντορίνης και ήδη έχουν γίνει τα δέοντα, αλλά το περιστατικό έχει θορυβήσει το επιτελείο της ΑΑΔΕ, που διαπιστώνει ότι μετά από το κύμα αυτοσυμμόρφωσης του περασμένου καλοκαιριού λόγω «λουκέτων», η κατάσταση έχει επιδεινωθεί κι αυτό αποτυπώνεται στα έσοδα του ΦΠΑ που εμφανίζουν υστέρηση.

Ειδικά όσον αφορά στις ταμειακές μηχανές, πέρα από τους συνήθεις ελέγχους, που θα αφορούν στο αν είναι «μαϊμού» ή αν είναι «πειραγμένες» με ειδικό λογισμικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές έτσι ώστε να περιορίζεται ή μηδενίζεται ο τζίρος της ημέρας, κεντρικός στόχος της ΑΑΔΕ είναι να αποσυρθούν άμεσα οι ταμειακές παλιάς τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα