Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ενεργειακοί δρόμοι του μεταξιού: Διασύνδεση Ευρώπης – Ασίας μέσω Πεκίνου

Οι ενεργειακοί δρόμοι του μεταξιού: Διασύνδεση Ευρώπης – Ασίας μέσω Πεκίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός Ηλεκτρικής Ενέργειας EuroAsia Interconnector, Αίγυπτος, Αλέξης Τσίπρας, ΔΕΗ, Ενέργεια, Επενδυτικό Σχήμα, Ισραήλ, Κίνα, Νέος Δρόμος του Μεταξιού, Πεκίνο,

Από τον τομέα της ενέργειας ξεκίνησαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, όπου συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με στόχο της Αθήνας την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν για τη συνάντηση με την ενεργειακή εταιρεία State Grid ότι:

1. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ, καθώς ο κινέζικος κολοσσός της ενέργειας συνιστά το στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ από το Δεκέμβριο του 2016.

2.Συζητήθηκαν μία σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία η κινέζικη εταιρεία δείχνει ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές, τα δίκτυα καθώς και η διασύνδεση των νησιών.

3.Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ. Ένα project που η κινέζικη πλευρά μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και το ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πέραν αυτών, ο Πρωθυπουργός τις προσεχείς ώρες και μέρες στο περιθώριο του Φόρουμ θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής της Bank of China για επενδύσεις στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και με την AIIB για επενδύσεις στις υποδομές.

Σχετικά άρθρα