Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Süddeutsche Zeitung: Πρωταθλήτρια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Πρωταθλήτρια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Süddeutsche Zeitung, Ευρώ, Ευρωζώνη, Ευρώπη, Ιρλανδία, Ισπανία, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Πορτογαλία,

«Iδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Eυρωζώνης επωφελούνται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται παγκοσμίως στην κορυφαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων» γράφει η Suddeutsche Zeitung σε ανάλυσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η εφημερίδα του Μονάχου διαπιστώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

«Η εντύπωση της αδύναμης ηπείρου είναι απατηλή: Η ζώνη του ευρώ ενισχύεται οικονομικά. Η οικονομία έχει μάλιστα τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημειώνει.

Yπογραμμίζοντας πάντως, ότι προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι να συμβάλουν ενεργά και οι πολιτικοί στην Ευρώπη με μεταρρυθμίσεις, όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, μια κοινή εγγύηση καταθέσεων και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα