Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Alpha Bank: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση

Alpha Bank: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Alpha Bank,

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση αναμένει η Alpha Bank για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάνοντας λόγο για μικρή θετική επίπτωση από τις καθαρές εξαγωγές και σημαντικότερη θετική επίπτωση από τη μεταβολή των αποθεμάτων.

Αναμένεται επίσης αύξηση των επενδύσεων, από το πολύ χαμηλό επίπεδό τους στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, και περαιτέρω επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της ιδιωτικής κατανάλωσης, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Στη συνέχεια, η αύξηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση θα επιταχυνθεί στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο λόγω της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών, ενώ και η ιδιωτική κατανάλωση μπορεί να σημειώσει θετικό πρόσημο από το τέταρτο τρίμηνο του 2014, λαμβάνοντας υπόψη και την πιο εμφανή αύξηση της απασχόλησης, με μείωση και της ανεργίας, μετά από θετικές εξελίξεις στον τομέα αυτό σε μια περίοδο πολλών μηνών, σημειώνεται στο δελτίο.

Οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν πως όλα αυτά μπορεί να ενισχυθούν και από την αποκατάσταση σε πιο μόνιμη βάση ενός πιο αναβαθμισμένου οικονομικού κλίματος και καταναλωτικών και επιχειρηματικών προσδοκιών στην οικονομία, μετά τη σημαντική ήδη βελτίωσή τους στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Σημειώνουν επίσης πως καταλυτικό ρόλο σε αυτή την ευνοϊκή εξέλιξη αναμένεται να παίξει και η διαφαινόμενη σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού, ιδιαίτερα στο βαθμό που ενδυναμώνει την υλοποίηση του προγράμματος σταθεροποίησης, αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης που εφαρμόζεται με αξιοσημείωτη συνέπεια από τον Μάιο του 2010.

Σχετικά άρθρα