Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημητρίου: Μετά το Πάσχα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Παπαδημητρίου: Μετά το Πάσχα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ελληνική Κυβέρνηση, Εξωδικαστικός Συμβιβασμός, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Χρέη στο Δημόσιο,

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το οποίο θα δώσει “ανάσα” σε περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τράπεζες και δημόσιο, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.

Μέσα σε 86 ημέρες, το αργότερο, θα μπορεί μία επιχείρηση να ρυθμίσει εξωδικαστικά τις οφειλές της προς τραπεζες – εφορία- ταμεία, αρκεί τα συνολικά της χρέη να είναι πάνω από 20.000 ευρώ.

Εάν μία επιχείρηση πάρει την έγκριση για ρύθμιση χρεών από τις πλευρές στις οποίες χρωστάει τα περισσότερα, οι υπόλοιποι θα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη συμφωνία, αφού επικυρωθεί από δικαστή. Επίσης, η εταιρεία θα πρέπει να παρουσιάσει ενα business plan, να προσκομίσει μελέτη με λύσεις, ενώ άλλες λύσεις μπορεί να προτείνει ο κάθε πιστωτής.

Σε μία υποθετική περίπτωση που η μελέτη της εταιρείας αποδεικνύει ότι μπορεί να πληρώσει στην εφορία 50.000 ευρώ, από ένα χρέος 100.000 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ θα «κουρευτούν» και αυτά που θα μείνουν θα αποπληρωθούν σε ως 120 δόσεις.

Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να κάνει αίτηση στη Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, στην οποία θα εισέρχεται με τους κωδικούς του Taxis, θα βρίσκει έτοιμα όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, θα καταχωρεί τα υπόλοιπα (όπως χρέη προς προμηθευτές, εργαζόμενους κτλ και θα επισυνάπτει ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που τα αποδεικνύουν).

Η ρύθμιση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο.

Σχετικά άρθρα