Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό πίεση η στερλίνα ελέω Brexit – Σημείωσε αρνητικό ρεκόρ

Υπό πίεση η στερλίνα ελέω Brexit – Σημείωσε αρνητικό ρεκόρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Βρετανία, Βρετανική Λίρα, Δολάριο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Σε χαμηλό οκτώ ημερών υποχώρησε η στερλίνα έναντι του δολαρίου, έπειτα από την εκκίνηση της διαδικασίας του Brexit, σήμερα Τετάρτη, οπότε αρχίζει και επίσημα μια διετής περιίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τους όρους του “διαζυγίου”.

Η ισοτιμία της μειώθηκε πριν το μεσημέρι στα 1,2417 δολάρια ανά λίρα (κατά περίπου 2 σεντς σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας), έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 1,2377 δολάρια.

Έναντι του ευρώ, το βρετανικό νόμισμα παρέμεινε σταθερό, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 86,87 πένες, ενώ στην αγορά της Ασίας είχε υποχωρήσει στις 87,35 πένες, που είναι η χαμηλότερη ισοτιμία 12 ημερών.

Εννέα μήνες μετά την απόφαση για το Brexit, η Μέι θα γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι η Βρετανία πράγματι φεύγει από την Ένωση, στην οποία εντάχθηκε το 1973, με μία επιστολή που αναμένεται να επιδοθεί από τον Τιμ Μπάροου, τον μόνιμο εκπρόσωπο της Βρετανίας στην ΕΕ, περί τις 14.30 (ώρα Ελλάδας).

Ορισμένοι αναλυτές σημείωναν ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα έχει συμβολική μόνο σημασία για τους επενδυτές, ενώ πραγματικός οδηγός για την ισοτιμία της στερλίνας θα είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η ευρωστία της βρετανικής οικονομίας στο μέλλον.

Η Μέι, που υπέγραψε χθες την επιστολή για το Brexit και συζήτησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, θα ενημερώσει σήμερα τη βρετανική Βουλή, ενώ ο Τουσκ αναμένεται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα