Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπογράφεται την Παρασκευή η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες στην Κέρκυρα

Υπογράφεται την Παρασκευή η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες στην Κέρκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιόνιο Πέλαγος, Κέρκυρα, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Τη σύμβαση για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας, θα υπογράψουν αύριο Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος και η κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο σχετικός φάκελος θα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ακολουθήσει η οριστική υπογραφή της σύμβασης και η κατάθεσή της στη Βουλή.

Ακολούθως, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΛΠΕ, με στόχο την υπογραφή νέας σύμβασης, για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης της θαλάσσιας περιοχής 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, σταθερή βούληση παραμένει οι εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των ελληνικών αρχών ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα