Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστρέφουν στο Δημόσιο 110 εκατ. ευρώ από το σκάνδαλο Energa – Hellas Power

Επιστρέφουν στο Δημόσιο 110 εκατ. ευρώ από το σκάνδαλο Energa – Hellas Power
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, HELLAS POWER, Δικαιοσύνη, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Φοροδιαφυγή,

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διατάσσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μεταφερθεί το ποσό των περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δεσμευτεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, προκειμένου αμέσως μετά την καθαρογραφή της πρόσφατης απόφασης για την υπόθεση, να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης των χρημάτων που αναλογούν στο Δημόσιο και στους Δήμους.

Το δικαστήριο συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο που θα διατεθούν τα χρήματα και όρισε μεταξύ άλλων ότι το Δημόσιο θα πρέπει να λάβει ποσό 52. 206. 263 ευρώ , το οποίο αποτελεί τον ΕΤΗΔΕ , φόρο που εισέπραξαν από πελάτες τους μέσω λογαριασμών ρεύματος οι δύο εταιρίες και δεν απέδωσαν .

Επίσης όρισε ότι στο Δημόσιο θα αποδοθεί ποσό περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ για το αδίκημα της λαθρεμπορίας , ενώ διέταξε την απόδοση στους Δήμους όλων των εισπρακτέων από τις δύο εταιρίες, απαιτήσεων τους, ποσά που φθάνουν τα 29,8 εκατομμύρια ευρώ.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου , εφόσον εξοφληθούν Δημόσιο και Δήμοι το ποσό που θα απομείνει, θα παραμείνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών ώστε αφού προσκομίσουν τίτλους εκτελεστότητας ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) να διατεθεί σε αυτούς.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε στις 7 Φεβρουαρίου για την υπόθεση των δύο εταιριών, 11 κατηγορούμενους , υπευθύνους των εταιριών και άλλους, επιβάλλοντας ποινές από 4 έως και 21 έτη.

Πριν λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης αυτής, ζητώντας αυστηρότερες ποινές “αρμόζουσες για τη βαρύτητα των εγκλημάτων των κατηγορουμένων “, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Σχετικά άρθρα