Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Έκρηξη” στη χρήση πλαστικού χρήματος – Aύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ

“Έκρηξη” στη χρήση πλαστικού χρήματος – Aύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπορικά Καταστήματα, Έμποροι, Εφορία, Πιστωτικές Κάρτες, Τράπεζες, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

“Έκρηξη” στη χρήση πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, έχει καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μπορεί η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών να υπολείπεται κατά πολύ ακόμη αυτής στις βορειοευρωπαικές χώρες ,ωστόσο μετά τα capital controls άρχισε πλέον να εξαπλώνεται με γοργούς και μαζικούς ρυθμούς και στη χώρα μας, καλύπτοντας το 20% των συνολικών συναλλαγών όταν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεπερνά το 70%.

Σύμφωνα με στοιχεία των Τραπεζών, μετά τα capital controls η χρήση πλαστικού χρήματος, αυξήθηκε κατά 400%, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού αντικατέστησε πλέον στις συναλλαγές του τα μετρητά με την χρήση των καρτών του.

Έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας έδειξε ότι την περίοδο των εκπτώσεων το 50%-80% του τζίρου που έκαναν τα μέλη του πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Η εκτεταμμένη χρήση των καρτών είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν πέρυσι κατά 1,4 δις ευρώ τα έσοδα του ΦΠΑ, γεγονός που αποδίδεται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της μη έκδοσης από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

“Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των καρτών, ανέφερε παράγοντας του εμπορίου στο newpost.gr, θα βγάλει στον αφρό μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής κυρίως από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους καθώς μπορούσαν με τα μετρητά να κρυφτούν πράγμα όμως που δεν μπορούν να κάνουν τώρα με τα τερματικά POS και τη χρήση του πλαστικού χρήματος καθώς καταγράφονται όλες οι συναλλαγές και ελέγχονται από τις Τράπεζες και φυσικά από την Εφορία”.

Πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα