Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωση ΣΟΚ του διοικητή της ΔΕΗ για χρεοκοπία που θα πάρει μαζί της τη χώρα (βίντεο)

Δήλωση ΣΟΚ του διοικητή της ΔΕΗ για χρεοκοπία που θα πάρει μαζί της τη χώρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΔΕΗ, Ενέργεια, Μανώλης Παναγιωτάκης, Χρεοκοπία,

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, δήλωσε:

“Τον Φεβρουάριο πρέπει να πληρώσουμε ένα ομόλογο 100 εκ. και τον Απρίλιο ένα άλλο ομόλογο 400 εκ. (…) Εάν δεν πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, θα τα πληρώσουμε, τα έχουμε, μας πάνε για χρεοκοπία, όχι μόνο εμάς αλλά και τη χώρα”.

Δείτε το βίντεο όπως έπαιξε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ:

Πώς έφτασε όμως εδώ η ΔΕΗ; Η ιστοσελίδα Ολυμπία γράφει:

Όταν παρέδωσε τη ΔΕΗ ο Καραμανλής στον Παπανδρέου το 2009 ειχε κέρδη 1 δισ., παρά το πάρτι των συνδικαλιστών με τα ταξίδια πολυτελείας και τα συντριβάνια σοκολάτας σε εξωτικά νησιά.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (του κω…) κατάφερε σε 5 χρόνια να οδηγήσει την εταιρία στην καταστροφή.

Η κομπίνα ήταν απλή. Η πράσινη ενέργεια, με τη παρούσα τεχνολογία, δεν είναι κερδοφόρα, ούτε παράγει ρεύμα, αντίθετα είναι έως 300% ακριβότερη από το ρεύμα του λιγνίτη και των υδροηλεκτρικών.

Τι έκαναν λοιπόν;

Έβαλαν πρόστιμο στον φθηνό λιγνίτη που είναι δωρεάν κρυμμένος στο ευλογημένο ελληνικό έδαφος, για να αγοράσουν άχρηστα φωτοβολταϊκά (π.χ. SIEMENS) που δίνουν ρεύμα μόνο το μεσημέρι και ανεμογεννήτριες που δίνουν ρεύμα μόνο όταν φυσάει. Έλα όμως που εσύ θες ρεύμα 24ωρες το 24ωρο και μάλιστα φθηνό.

Τι έκαναν λοιπόν;

Έβαλαν κι αλλο «φόρο» στην ΔΕΗ ώστε να πληρώνει την διαφορά του ακριβότερου ΠΡΑΣΙΝΟΥ ρεύματος απο τα κέρδη της απο τον φθηνό λιγνίτη. Δηλαδή, αγόραζε με 100 πουλούσε στους πολίτες με 20 και τη διαφορά την πλήρωνε απο τα κέρδη της.

Τι έκαναν λοιπόν;

Ακρίβυναν κι άλλο τα τιμολόγια και κοντεύει το φθηνό ρεύμα του λιγνίτη να πωλείται 100% ακριβότερα από το 2009, προσθέστε το βάρος του ΕΝΦΙΑ που έβαλε ο Βενιζέλος, προσθέστε τον»πρόστιμο» για να πουλάει η Γερμανία φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, προσθέστε φόρους και δημοτικά τέλη και, και, και, και…..

Τι έκαναν λοιπόν;

Έβαλαν τους ιδιώτες με το ακριβότερο φυσικό αέριο στον κόσμο, να πούλαν ακριβό ρεύμα στην ΔΕΗ και σκαρφίστηκαν τον ΜΑΜΚ. Τι είναι αυτό; Όταν η ΔΕΗ δημοπρατεί το ρεύμα και οι ιδιώτης έχει ακριβότερο, η ΔΕΗ του δίνει αποζημίωση.

Τι έκαναν λοιπόν;

Άφησαν εσκεμμένα ασυντήρητα τα ορυχεία λιγνίτη, σιγά σιγά καταρρέουν το ενα μετα το αλλο, όποτε η ΔΕΗ κλείνει τα εργοστάσια που μένουν χωρις πρώτη ύλη, ενα ορυχείο για να ξανανοίξει θέλει έως 5 χρονια, όποτε φτωχέ Έλληνα θα αγοράζεις ακριβό απο τον…Γερμανό…

Τι έκαναν λοιπόν;

Οι οικονομικοί δολοφόνοι της Γκριν Πις τώρα λένε ότι θα μας πληρώσουν να κλείσουμε και τα τελευταία λιγνιτικά εργοστάσια για να αγοράσουμε ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ άχρηστο και πανάκριβο ΠΡΑΣΙΝΟ ρεύμα. Είπαν μάλιστα ότι θα βοηθήσουν και τους χιλιάδες που θα χάσουν τις δουλειές τους να μάθουν… πλέξιμο για να μην κρυώνουν

Έχετε μια εταιρία που κερδίζουν όλα τα λαμόγια εκτός από την εταιρεία!

Θυμήθηκα τώρα που μας έλεγαν όλα αυτά τα βαμπίρ ότι τους έφταιγαν τα 2€ της ΕΡΤ, εκ των οποίων πάλι το 80% το παρακρατούσαν για να αγοράζουν ΠΡΑΣΙΝΗ απάτη.

Χωρίς φθηνό ρεύμα δεν υπάρχει φθηνή παραγωγή και άρα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Οι Γερμανοί το ξέρουν, δεν χρειάζεται να το ξέρεις κι εσύ…

Σχετικά άρθρα