Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώθηκαν οι οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες

Μειώθηκαν οι οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Υπουργείο Οικονομικών,

Πτώση παρουσίασαν τον Δεκέμβριο του 2016, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς περιορίστηκαν στα 3,310 δισ. ευρώ έναντι 4,162 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, για το σύνολο του 2016, διατέθηκαν προς τους φορείς του δημοσίου, επιχορηγήσεις και πιστώσεις, ύψους 3,066 δισ. ευρώ, με στόχο την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο διατέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, πιστώσεις και επιχορηγήσεις 991,6 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη 88,7 εκατ. ευρώ διατέθηκαν τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των πληρωμών από τους φορείς του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ανήλθε για το 2016, σε 2,748 δισ. ευρώ.

Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ), τον Δεκέμβριο, κατέβαλαν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους, το ποσό των 229,3 δισ. ευρώ, και συνολικά για το 2016, προχώρησαν στην εξόφληση οφειλών, ύψους 922,3 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των χρεών τους, περιορίστηκε σε 2,024 δισ. ευρώ.

Τα νοσοκομεία από την πλευρά τους, εξόφλησαν τον Δεκέμβριο, ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 171,2 εκατ. ευρώ,, ενώ το συγκεκριμένο ποσό για το σύνολο του έτους, διαμορφώθηκε σε 1,035 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα