Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εκλεκτός πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ: Η Ελλάδα θα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ

Ο εκλεκτός πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ: Η Ελλάδα θα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει, μόνη της, από το ευρώ διατύπωσε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοκ.

«Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ» υποστήριξε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά ο άνθρωπος που έχει προτείνει ο Τραμπ για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στην ΕΕ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μία αληθινά προβληματική ζώνη, σε λίγο θα αξίζει όσο το δολάριο και θα μπορούσε δυνητικά – δεμένων των πολιτικών συνθηκών στην Ευρώπη να υπάρξει μία κατάρρευση του ευρώ.

Για το μέλλον της Ε.Ε.

Όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ, νομίζω ότι πιθανόν υπάρχουν τρεις ή τέσσερις διαφορετικές φωνές ακόμη και μέσα στις Βρυξέλλες, να πάρει διαφορετικό σχήμα και μορφή από αυτή που έχει τώρα».

Σχετικά με την Ελλάδα, σημείωσε πως «είναι ξανά στο χείλος του γκρεμού. Είναι σαν να έχουμε ξαναδεί το έργο. Θα τελειώσει ποτέ; Πιστεύω ότι αυτή τη φορά, πρέπει να πω, ότι οι πιθανότητες είναι ισχυρότερες ότι η Ελλάδα από μόνη της θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ».

Σχετικά άρθρα