Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπλοκάκια» σε πάνω από 2 επιχειρήσεις του ιδίου ομίλου θα ασφαλίζονται ως μισθωτοί

«Μπλοκάκια» σε πάνω από 2 επιχειρήσεις του ιδίου ομίλου θα ασφαλίζονται ως μισθωτοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστάσιος Πετρόπουλος, Ασφαλιστικές Εισφορές, Υπουργείο Εργασίας,

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του έτους, η έκδοση μίας εκ των πιο σημαντικών εγκυκλίων του υπουργείου Εργασίας, η οποία αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού, από την 1/1/2017, των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, καθώς και όσων αμείβονται με μπλοκάκι.

Τα δύο κρίσιμα κομμάτια του παζλ που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού αυτών των εισφορών και για τα οποία έως σήμερα το υπουργείο Εργασίας αναζητά λύση, είναι η σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των πιστωτών σε πρόταση που επεξεργάζεται, καθώς και ο προσδιορισμός του εισοδήματος επί του οποίου θα γίνεται ο υπολογισμός των εισφορών.

Διευκρινίσεις σχετικά με την παράλληλη ασφάλιση, την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών και τον υπολογισμό της ασφάλισης για τα μπλοκάκια έδωσε η ο υφυπουργός του υπ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλος στην εκπομπή “Αίθουσα Σύνταξης” στην ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός εργασίας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, θα αντιμετωπίζεται ως μισθωτός -ως προς την ασφάλιση- αυτοαπασχολούμενος που εργάζεται ακόμα και σε πάνω από δύο εργοδότες (επιχειρήσεις), εφόσον αυτές συνδέονται μεταξύ τους ως όμιλος. Ακόμη λοιπόν και εάν κάποιος προσφέρει τις υπηρεσίες σε 3 ή 4 ή ακόμα και 5 επιχειρήσεις του ιδίου ομίλου, θα αντιμετωπίζεται ως μισθωτός της ενιαίας οικονομικής οντότητας, ανέφερε σχετικά ο κος Πετρόπουλος.

Σχετικά άρθρα