Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει η Bild: “Οι Έλληνες πιο πλούσιοι από μας”

Επιμένει η Bild: “Οι Έλληνες πιο πλούσιοι από μας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Γερμανία,

Δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγες μέρες από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα Bild η οποία σε σημερινό πρωτοσέλιδο επιμένει ότι «Οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από μας» και παραθέτει τους λόγους: Λιγότεροι φόροι, περισσότερα ακίνητα, φορολογικά κόλπα.

«Οι απειλούμενοι από τη χρεοκοπία Έλληνες χρειάζονται και πάλι δισεκατομμύρια που πρέπει να πληρώσουμε εμείς», αναφέρεται στο άρθρο επικαλούμενο τις πληροφορίες για ένα νέο πακέτο ύψους μέχρι 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισ. θα χρεωθεί η Γερμανία. «Είναι απίστευτο, γιατί οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς. Τα κάθε νοικοκυριό διαθέτει περιουσία πάνω από 101.900 ευρώ, όπως κατέγραψε το 2013 η ΕΚΤ. Ο μέσος όρος ενός γερμανικού νοικοκυριού είναι 52.000 ευρώ, πώς είναι δυνατόν», αναρωτιέται οι αρθρογράφος, ενώ στη συνέχεια παραθέτει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς.

Λιγότεροι φόροι, περισσότερα ακίνητα

«Πληρώνουν λιγότερους φόρους. Ένας μεσαίος μισθωτός πλήρωνε μέχρι και πριν από 3 χρόνια 18,8% φόρους και κοινωνική εισφορά, ένας Γερμανός 39,2%. Το επιτόκιο αποταμίευσης ανέρχονταν στο 10%, στη Γερμανία στο 26,4%. Βέβαια η ελληνική κυβέρνηση αύξησε αισθητά τους φόρους με το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά το ΔΝΤ επισημαίνει ότι δεν καταγράφονται πρόοδοι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Τουλάχιστον μας αναγνωρίζουν ότι έχει αυξηθεί η φορολογία! Δεν μας είπαν όμως, μήπως φαίει ο «πλούσιος» Έλληνας μισθωτός για την μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;

Ο δεύτερος λόγος κατά τη γερμανική εφημερίδα είναι τα πολλά ακίνητα. «Το 72% των Ελλήνων έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα ή ολόκληρο σπίτι, στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 44%».

Ο τρίτος λόγος είναι η μεγάλη σύνταξη, όπου ένας έλληνας συνταξιούχος παίρνει το 110% του ετήσιου μέσου εισοδήματός του, δηλαδή περισσότερο από τον μέσον όρο του μισθού ενός εργαζόμενου, ενώ στη Γερμανία ένας συνταξιούχος παίρνει το 58% του μέσου όρου του μισθού του. Επί πλέον μέχρι πρότινος οι Έλληνες μπορούσαν να πάρουν ολόκληρη σύνταξη μετά από 35 μέχρι τα 37 χρόνια εργασίας, στη Γερμανία μετά από 45 χρόνια σύμφωνα με περσινή μελέτη του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα… Μήπως θα μπορούσε ο αρθρογράφος να ενημερώσει και για το ύψος του μισθού του Έλληνα σε σχέση με το μισθό του Γερμανού;

Φορολογικά κόλπα

Ο τελευταίος λόγος αφορά στα «κόλπα» που μετέρχονται οι Έλληνες για να φοροδιαφεύγουν, όπως επισημαίνει η εφημερίδα. «Πολλοί Έλληνες κατάφεραν μέχρι πρότινος να μην πληρώνουν το ΦΠΑ ύψους 23% στις αγορές τους και στα εστιατόρια. Η φοροδιαφυγή για τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες ανήλθε στα 29 δισ. ευρώ το χρόνο, το 1/10 της οικονομικής απόδοσης. Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σκληρά της φοροδιαφυγή, παρόλα αυτά οι έλεγχοι σταματούν στις 10 το βράδυ». Η εφημερίδα κάνει αναφορά στις προειδοποιήσεις του νέου αρχηγού του κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, να μην επισπευσθεί η χορήγηση βοήθειας στους Έλληνες, κι αντ’ αυτού η γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά την πρόταση για εφ άπαξ φόρο των πλουσίων.

Σχετικά άρθρα