Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος της “Πειραιώς” εξηγεί γιατί η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να κάνει καλό στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της “Πειραιώς” εξηγεί γιατί η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να κάνει καλό στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Χατζηνικολάου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες,

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης, βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από την ύφεση, υποστήριξε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

«Εάν το θετικό κλίμα στις ΗΠΑ ανταποκρίνεται όντως στην πραγματικότητα, τότε θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί έναν θετικό αντίκτυπο» εξήγησε, προσθέτοντας ότι μεταξύ των χωρών που θα επωφεληθούν, θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια», κατέστησε σαφές ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος θα εξαρτηθεί από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ακόμη και εάν χρησιμοποιήσουμε το πλέον καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί, δεν θα μπορέσουμε να πάμε πολύ μακριά» εκτίμησε ο κ. Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι «η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά το πού πηγαίνει η οικονομία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Σχετικά άρθρα