Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στο Taxis – πλήρωσαν αλλά εμφανίζονται να χρωστάνε – κίνδυνος κατασχέσεων

Χάος στο Taxis – πλήρωσαν αλλά εμφανίζονται να χρωστάνε – κίνδυνος κατασχέσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis,

Με ρυθμούς χελώνας λειτουργεί το σύστημα με το οποίο ενημερώνονται οι υπηρεσίες για την εξόφληση φόρων μέσω Τραπεζών, παρουσιάζοντας καθυστέρηση ακόμα και 3 εβδομάδων.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν τακτοποιήσει κανονικά τις οφειλές τους εμφανίζονται ότι χρωστάνε στο Taxis και στο Taxisnet. Θεωρούμενοι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα ενώ παράλληλα κινδυνεύουν με κατασχέσεις εισοδημάτων και καταθέσεων!

Η κατάσταση έχει εξαγριώσει τους συνεπείς φορολογούμενους που -έχοντας εξαντληθεί από τα φορολογικά βάρη- ταλαιπωρούνται επιπλέον από την απαράδεκτη ανεπάρκεια του συστήματος και τη γραφειοκρατία.

Αναλυτικά, τα ποσά που εμφανίζονται ως αφορούν μηνιαίες δόσεις φόρου εισοδήματος ή φόρου ακίνητης περιουσίας ή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που έχουν ήδη εξοφλήσει οι φορολογούμενοι στις τράπεζες με βάση την «Ταυτότητα Οφειλής».

Οι τράπεζες εκδίδουν αναλυτικούς καταλόγους με στοιχεία για όλες τις πληρωμές που έγιναν και τους αποστέλλουν στις Δ.Ο.Υ., είτε ηλεκτρονικά είτε εντύπως δια αλληλογραφίας. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. καταχωρούν μία προς μία τις πληρωμές που αναγράφουν οι κατάλογοι, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα (Τaxis και Taxisnet) να ενημερωθούν για όλες τις εμπρόθεσμες πληρωμές. Για να ολοκληρωθεί μια τέτοια διαδικασία απαιτεί πολλές ημέρες. Κι αυτό γιατί για την καταχώρηση των στοιχείων κάθε πληρωμής ο υπάλληλος θα πρέπει να εισέλθει στο σύστημα, να εκδώσει χειρόγραφα διπλότυπο είσπραξης με βάση τα στοιχεία που έχει στείλει η τράπεζα, να επικυρώσει το διπλότυπο και να εκδώσει Ατομικό Φύλλο Διαγραφής Οφειλής, ώστε να πιστωθεί το εξοφληθέν ποσό και να σβηστεί η οφειλή από τον υπολογιστή του Taxis.

Σχετικά άρθρα