Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν ελληνικά ξενοδοχεία

Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν ελληνικά ξενοδοχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Καραβάν Σαράι, Τουρισμός,

Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν τουριστικά ακίνητα της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων αλλά και το γνωστό (τουλάχιστον στους Θεσσαλονικείς) Καραβάν Σαράι “αναζητούν” επενδυτές από την Τουρκία με σκοπό την πώληση, μίσθωση, συνεκμετάλλευση ή άλλες συνεργασίες.

Τα εν λόγω ακίνητα είναι περίπου δέκα και θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που οργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το κτιριακό συγκρότημα που έμεινε γνωστό με το όνομα Καραβάν Σαράι, καθώς κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου κτιρίου του 15ου αιώνα, το οποίο -όπως εξάλλου προδίδει το όνομά του- λειτούργησε (και) ως πανδοχείο.

Σε τμήμα του Καραβάν Σαράι στεγάζονταν μέχρι πρότινος, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο γωνιακό τμήμα επί των οδών Βενιζέλου και Βαμβακά. Το Δημαρχείο στεγάστηκε εκεί επί 53 χρόνια, από το 1958 έως και το 2011.

“Πρόκειται για μια συντονισμένη ενέργεια που διευκολύνει τους δυνητικά υποψήφιους επενδυτές να γνωρίσουν τις προοπτικές που υπάρχουν στον τουριστικό τομέα της βόρειας Ελλάδας”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Σαπουντζής, ιδρυτής της εταιρείας Tourism Plus, που σε συνεργασία με την εταιρεία “Μαμάρας και Συνεργάτες” και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας- TURSAB, διοργανώνουν την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο: “Greek Properties- Turkish Tourism Investors Event”.

Οι δύο εταιρείες είναι μέλη του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος και είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν αυτό το “άνοιγμα” στην αγορά της γείτονος.

Σχετικά άρθρα