Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Λαγκάρντ και Μέρκελ για τα ελληνικά επιμελητήρια

Σε Λαγκάρντ και Μέρκελ για τα ελληνικά επιμελητήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Επιμελητήρια, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κριστίν Λαγκάρντ, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Παρέμβαση στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, θα πραγματοποιήσει η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ και αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων, Κωνσταντίνου Μίχαλου, προκειμένου να καταδειχθεί ότι “οι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης -που οδηγούν σε αφανισμό τον ελληνικό επιμελητηριακό θεσμό- βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε το ζήτημα “της επίθεσης που δέχεται ο επιμελητηριακός θεσμός στην Ελλάδα, σκοπό για τον οποίο άλλωστε επισκέφτηκαν τη χώρα μας και συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας των Ευρωεπιμελητηρίων κ.κ. Richard Weber και Arnaldo Abruzzini”.

Μετά από πρόταση του κ. Μίχαλου, η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων θα κάνει παρέμβαση προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ενημερώνοντάς την για τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών επιμελητηρίων και για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν στις επιχειρήσεις, χωρίς να επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Weber θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν αποφασιστεί από τα Ευρωεπιμελητήρια, για τη στήριξη και αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα