Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον αέρα λίστα 2.444 εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων μέσω ΕΣΠΑ

Στον αέρα λίστα 2.444 εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων μέσω ΕΣΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, ΕΣΠΑ, Κοινοτικές Ενισχύσεις,

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Συνολικά, προσωρινή έγκριση έλαβαν 2.444 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 62,033 εκατ. ευρώ.

Η λίστα έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, παρά τον μεγάλο αριθμό των σχεδίων, η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένο κόστος, χάρη στην απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι δικαιούχοι θα κληθούν να καταθέσουν τον φυσικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε με την κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων να πραγματοποιηθούν οι εντάξεις και να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων ενισχύσεων εντός του 2016.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, διαβεβαίωσε ότι «πολιτική μας επιλογή είναι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, όπου θα πρωταγωνιστεί το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα».

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των επενδυτικών σχεδίων εγκρίθηκε για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα