Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στουρνάρας στη Guardian: Ανοίγουμε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Στουρνάρας στη Guardian: Ανοίγουμε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιάννης Στουρνάρας,

Με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να θέσει επισήμως το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο σημερινό Eurogroup.

«Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα χρόνια… θα μιλήσω για την ανάγκη να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω μείωσης του χρέους», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας στην εφημερίδα, προσθέτοντας πως θα υπενθυμίσει στους συναδέλφους του την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 2012, «να αρχίσουν οι συνομιλίες αυτές αν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα».

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει στο εν λόγω δημοσίευμά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικύρωσε πρόσφατα το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το 2013.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μειώσουμε τις ετήσιες χρηματοδοτικές μας ανάγκες», σημειώνει ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στις πληρωμές τόκων ύψους 6 δισ. ευρώ, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Σχετικά άρθρα