Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15 δισ. στην Ελλάδα μέχρι το 2020 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

15 δισ. στην Ελλάδα μέχρι το 2020 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία της Ελλάδα ως το 2020 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.

Έμφαση σε έρευνα, τεχνολογία, χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιβαλλοντικά έργα

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, που επικαλείται αξιωματούχο της Κομισιόν, έμφαση θα δοθεί περισσότερο σε έρευνα και τεχνολογία, χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιβαλλοντικά έργα καθώς και έργα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων σε μεγάλες πόλεις αλλά και την περιφέρεια.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως λόγω καταγγελίας για καρτέλ στη χώρα μας, η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομών έχει παγώσει από τον Ιούλιο, με τα ευρωπαϊκά ταμεία να περιμένουν το πόρισμα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τόνισε πάντως πως αυτό αφορά έναν μικρό αριθμό προγραμμάτων και δεν θα υπάρξει οριζόντια διακοπή της συμμετοχής των ευρωπαϊκών ταμείων σε ελληνικά έργα.

Όσον αφορά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, από το 2007 έως το 2014, η Ελλάδα έλαβε 15,8 δισεκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 19% της συνολικής κρατικής δαπάνης για την εν λόγω περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Επιτροπή, το ποσοστό συγχρηματοδότησης έργων στη χώρα μας έφτασε μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το 100%.

Σχετικά άρθρα