Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΕΒ προτείνει απολύσεις και περικοπές για μείωση της ανεργίας!

Ο ΣΕΒ προτείνει απολύσεις και περικοπές για μείωση της ανεργίας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Ασφαλιστικές Εισφορές, ΣΕΒ,

Ένα αίτημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βιομηχάνων τους οποίους εκπροσωπεί προβάλει ο ΣΕΒ για την μείωση της ανεργίας!

Τι θέλει ο ΣΕΒ; Να σταματήσουν οι όποιες προσλήψεις στο δημόσιο -μάλλον εννοεί να γίνουν και απολύσεις- και να μειωθεί το “μη μισθολογικό κόστος” για τις επιχειρήσεις, ένας όρος μάλλον παραπλανητικός, αφού υποκρύπτει μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών σε μια εποχή που καταρρέουν τα Ταμεία.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την πορεία της οικονομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), προφανέστατα με αντιπολιτευτική διάθεση απαξιώνει την μείωση του δείκτη της ανεργίας το β΄τρίμηνο του έτους, την οποία χαρακτηρίζει συγκυριακή και την αποδίδει στην επίδραση της αύξησης του τουρισμού, στη δημιουργία ευκαιριακών και χωρίς προοπτική θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα όπως τις χαρακτηρίζει και τέλος, στη μείωση του εργατικού δυναμικού λόγω μετανάστευσης και χρόνιας αποθάρρυνσης των ατόμων που ψάχνουν για δουλειά.

Κατά συνέπεια, όπως υπογραμμίζει ο ΣΕΒ, η εξέλιξη αυτή δεν αρκεί για να ταυτοποιήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο ενός προτύπου ανταγωνιστικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπερεκτιμάται.

«Η διατηρήσιμη αύξηση της σταθερής απασχόλησης παραμένει ζητούμενο υψίστης προτεραιότητας» υποστηρίζει και προειδοποιεί πως «όσοι πιστεύουν ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται από μόνη της, και σε αναντιστοιχία με την υφεσιακή πορεία μιας υπερφορολογούμενης ιδιωτικής οικονομίας, θα εκπλαγούν δυσάρεστα».

Ο ΣΕΒ καταλήγοντας υποστηρίζει ότι «Χωρίς πραγματική αύξηση της απασχόλησης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, και χωρίς μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας των επιχειρήσεων, τα προβλήματα ανεργίας θα ενταθούν».

Το τι σημαίνει μη μισθολογικό κόστος ο ΣΕΒ δεν το εξηγεί, αλλά θα το κάνουμε εμείς. Επί της ουσίας δεν υπάρχει “μη μισθολογικό κόστος” που μπορεί να μειωθεί. Αυτό το λεγόμενο “μη μισθολογικό κόστος” δεν είναι άλλο από τις εισφορές. Και αν μειωθούν οι εισφορές τουλάχιστον αυτή την περίοδο τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι συνταξιούχοι θα μείνουν απλήρωτοι.

Ο ΣΕΒ με την αναφορά του σε μη μισθολογικό κόστος κρύβει την πραγματική του πρόταση να μειωθεί το συνολικό εργοδοτικό κόστος, αλλά μάλλον φοβάται να το πει ανοιχτά.

Σχετικά άρθρα