Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ερχεται το Grecovery” δήλωσε o Προβόπουλος σε συνέδριο της Goldman Sachs

“Ερχεται το Grecovery” δήλωσε o Προβόπουλος σε συνέδριο της Goldman Sachs
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Goldman Sachs, Γιώργος Προβόπουλος,

Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδος επιστρέφει, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου στο πλαίσιο του Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε δε ότι “έχει επιτευχθεί ένας πολύ μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό”.

Ο κ. Προβόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη – το Grecovery – είναι καθ’ οδόν.

Σχετικά άρθρα