Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπρα ντε φερ για δεύτερη μέρα στο Χίλτον με το “κουαρτέτο”

Μπρα ντε φερ για δεύτερη μέρα στο Χίλτον με το “κουαρτέτο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Ομαδικές Απολύσεις,

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το μπρα ντε φερ με τους εκπροσώπους των δανειστών με αντικείμενο τις εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης και την προετοιμασία του εδάφους για τη δεύτερη.

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει στις 11.30 η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες το απόγευμα, η συνάντηση του Ευ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά».

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Τροχιοδεικτικές βολές για εργασιακά

Σήμερα ξεκινά ταυτόχρονα και μια πρώτη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θέματα που αφορούν τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ξεκινά για πρώτη φορά θετικά και επιθετικά, για πρώτη φορά δε θα αμυνόμαστε απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

«Ζητούμε την αναστροφή των απορρυθμίσεων με δική μας πρώτη διεκδίκηση την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που σημαίνει και την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», επεσήμανε ο υπουργός, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν στην εθνική γραμμή.

Την γραμμή άμυνας της κυβέρνησης έναντι των νεοφιλελεύθερων απαιτήσεων των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ έβαλε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι “δεν μπορούμε να πάμε πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Σχετικά άρθρα