Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώνονται έως 40% οι επικουρικές από την 1η Ιουλίου

Μειώνονται έως 40% οι επικουρικές από την 1η Ιουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρία Σπυράκη, Συντάξεις,

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παραδέχθηκε χθες μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι από την 1η Ιουλίου θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Όπως επισημαίνει η εφημαρίδα Δημοκρατία την είδηση την είχε προαναγγείλει η γαλάζια υποψήφια, πρώην δημοσιογράφος του Mega, Μαρία Σπυράκη.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία:

Κυνική ομολογία για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «μικρές». Προηγήθηκε, βέβαια, η δήλωση περικοπών από την πρώην δημοσιογράφο του Mega και νυν υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, η οποία στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου («στον ενικό»), μιλώντας για την «κουρεμένη» σύνταξη της μαμάς της, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έρχεται και μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχτηκε ότι θα γίνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, από την 1η Ιουλίου 2014 και μετά, λόγω εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων.

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να τις χαρακτηρίζει μικρές τις περικοπές αυτές, αλλά είναι γνωστό ότι μπορεί να φτάσουν έως και το 40% σε κάποιες περιπτώσεις. Ο συντελεστής βιωσιμότητας θα ενεργοποιείται στο εξής αυτόματα, μόλις διαπιστώνεται ότι κάποιο Ταμείο καταγράφει ελλείμματα που πρόκειται να διογκωθούν, αν συνεχίζει να καταβάλλει το ίδιο ύψος συντάξεων.

Ο κ. Βρούτσης, πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αφού χαρακτήρισε «θωρακισμένο και νοικοκυρεμένο» το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «καμία πρόθεση για αλλαγές στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα».

Σχετικά άρθρα