Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εφιάλτης” για τους πλούσιους επιχειρηματίες με πτωχευμένες εταιρίες

“Εφιάλτης” για τους πλούσιους επιχειρηματίες με πτωχευμένες εταιρίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Νεφελούδης, Κόκκινα Δάνεια, Πτωχεύσεις,

Φως στο φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γ.Δραγάτση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αυγή”, περίπου 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διασταυρώνονται με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής που έχουν παραδώσει οι τράπεζες στις ελεγκτικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν «θαλασσοδάνεια» που προορίζονταν για τις εταιρείες μετατράπηκαν σε προσωπικά.

Έκαστο των δανείων που ελέγχονται ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και το συνολικό ποσό τα 3 δισ. ευρώ.

Οι ελεγκτικές Αρχές θα συνδυάσουν τα στοιχεία αυτών των δανείων με τις πληροφορίες από τα 65 CD με όλες τις λίστες πιθανής φοροδιαφυγής την περίοδο 2000 – 2012.

Στις λίστες περιλαμβάνονται γιατροί, μηχανικοί, εργολάβοι κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, προανήγγειλε “ονόματα και διευθύνσεις” στη ΔΕΘ για δόλιες πτωχεύσεις.

“Αγγίζουμε και πολιτικά πρόσωπα”

Το υπουργείο Εργασίας δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ανεξέλεγκτη και να βάλει «κάτω από το χαλί» οποιαδήποτε υπόθεση κλεισίματος επιχείρησης, που εμπεριέχει στοιχεία δόλιας εγκατάλειψης εργαζομένων και εισφοροδιαφυγής, τόνισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης.

«Έχουν …σκάσει όλες οι περιπτώσεις ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και ενός διεφθαρμένου επιχειρηματικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε: «αρχίζουμε να αγγίζουμε με συγκεκριμένα πια στοιχεία και πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται στις ιστορίες αυτές».

«Δε μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι γουστάρει, όποια στιγμή γουστάρει, αξιοποιώντας όπως γουστάρει τα δάνειά του από τις τράπεζες, όπως γουστάρει τη ζωή των εργαζομένων που μένουν στον δρόμο. Πρέπει να εδραιωθεί στην Ελλάδα αυτό που λέμε η δημοκρατική επανάσταση του αυτονόητου και της διαφάνειας σε βάρος αυτής της δικτατορίας, της διαπλοκής και της ασυδοσίας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, σε επικοινωνία και με τον οικονομικό εισαγγελέα και με την οικονομική αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά ο γγ του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικές, όπως είπε, περιπτώσεις «λουκέτων» υπό διερεύνηση, σημειώνοντας: «τέτοιες υπάρχουν δεκάδες, να μην πω κι εκατοντάδες».

Η πρώτη αφορά την εταιρεία Πυρσός Security, η οποία, όπως εξήγησε, «έχει έναν πολύ καλό τζίρο μηνιαίο και κάποια στιγμή έκλεισε αναιτιολόγητα και έμειναν στον δρόμο 500 άνθρωποι».

Η δεύτερη υπόθεση αφορά το Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot), όπου όπως είπε ο γγ «κάποια στιγμή η επιχείρηση παρά το ότι διοικείται από μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες του ελλαδικού χώρου, κυπριακή εταιρεία, αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσει, παρά το ότι είχε 90-95% πληρότητα το ξενοδοχείο, αφήνοντας στον δρόμο 200 άνθρωποι, με χρέη σε δεδουλευμένα περίπου 300.000 ευρώ, δηλαδή τίποτε γι αυτούς».

Ο κ. Νεφελούδης γνωστοποίησε ότι περισσότερα στοιχεία και υποθέσεις θα παρουσιαστούν και στο πλαίσιο ανακοινώσεων στη ΔΕΘ.

Σχετικά άρθρα