Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εφορία στήνει ενέδρα έξω από συνεργεία αυτοκινήτων και ιατρεία

Η Εφορία στήνει ενέδρα έξω από συνεργεία αυτοκινήτων και ιατρεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποδείξεις, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Εφορία, Υπουργείο Οικονομικών, Φοροδιαφυγή,

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ξεκινά η εφορία και τα ελεγκτικά συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών. Με πολυσέλιδη εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δίνονται αναλυτικές οδηγίες στους ελεγκτές.

Οι ελεγκτές θα ελέγχονται αν εκδίδονται οι προβλεπόμενες από το νόμο αποδείξεις και τιμολόγια καθώς και αν έχει αποδοθεί ο προβλεπόμενος ΦΠΑ και άλλοι παρακρατούμενοι φόροι.

Μάλιστα στις επιχειρήσεις στις οποίες έχει καταργηθεί η υποχρέωση τήρησης πρόσθετων βιβλίων (π.χ. συνεργεία, ιατρεία) οι ελεγκτές θα περιμένουν τους πελάτες έξω από την επιχείρηση και θα τους ζητούν την απόδειξη για την υπηρεσίες που έλαβαν. Αν δεν επιδεικνύεται απόδειξη θα εισέρχονται στην εγκατάσταση για βεβαίωση των παραβάσεων

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν ξεπερνά τα 500 ευρώ τότε θα επιβάλλεται άμεσα το μέτρο του σφραγίσματος για 48 ώρες της επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα