Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Ο χαμηλός πληθωρισμός απειλεί τη Ευρώπη πιο πολύ από το Brexit

Ντράγκι: Ο χαμηλός πληθωρισμός απειλεί τη Ευρώπη πιο πολύ από το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι, Πληθωρισμός, Πορτογαλία, Τράπεζες,

Την αναγκαιότητα συντονισμού των κεντρικών τραπεζών υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, από το βήμα του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ, το οποίο διεξάγεται στην Πορτογαλία.

«Για να λύσουμε τα παγκόσμια προβλήματα, τα οποία συνδέονται με τον χαμηλό πληθωρισμό, πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη δέσμη δράσεων των κεντρικών τραπεζών» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης.

Άλυτα προβλήματα λόγω διαφορετικών πολιτικών

Ο ίδιος επισήμανε ότι «όταν ασκούνται διαφοροποιημένες νομισματικές πολιτικές, τότε εντείνεται η αβεβαιότητα και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα».

«Πρέπει να εφαρμόσουμε με μεγαλύτερη ένταση τις νομισματικές μας πολιτικές, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και στη βελτίωση των οικονομικών και χρηματοδοτικών συνθηκών» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Ο προβληματισμός του κεντρικού τραπεζίτη για τον χαμηλό πληθωρισμό είναι τόσο έντονος ώστε να τον θεωρεί ως μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη ακόμη και από το Brexit.

Σχετικά άρθρα